Workshop

Ondernemen vanuit je hart op vrijdag 24 september 2021

Inhoud

Tijdens Corona hebben Sylvia Roovers en ik een tweetal webinars over Zingeving en Waarden gegeven. De eerste drie live workshop waren succesvol en daarom wilden we op 21 januari 2022 er nog een geven.  Hieronder tref je informatie aan over de workshop en de ervaringen van vorige deelnemers.

Wanneer je een ondernemer bent met een sensitief karakter die veel en sterk voelt, dan heb je een enorm potentieel om succesvol te ondernemen. Je bent goed in staat om de klantbehoefte te begrijpen en intuïtief in te schatten hoe je hier met jouw dienstverlening optimaal bij aan kunt sluiten. Geweldig voor de klant en een absolute USP. Maar wat is goed voor jou? Hoe onderneem je vanuit je hart 💙op een manier die bij je past? Zodat je klanten en opdrachten aantrekt waar jij blij van wordt, die jou energie geven, inspireren en het gevoel geven dat je echt iets toevoegt.

Als sensitieve, sterk voelende ondernemer wil je bijdragen aan een betere wereld. Je wilt van toegevoegde waarde zijn en tegelijkertijd een bedrijf opbouwen dat je bestaansrecht en financiële onafhankelijkheid biedt. Onder je eigen voorwaarden. Doen wat goed voelt. Daarom ben je tenslotte ondernemer geworden.

Vaak is het echter een flinke uitdaging om dicht bij jezelf en je hart 💙 blijven in het ondernemerschap. Je wordt geconfronteerd met de verwachtingen van anderen en de beelden van andere ondernemers die het (ogenschijnlijk) al gemaakt hebben. Daarnaast moet je dealen met je eigen angsten, onzekerheden en oordelen. Zo kan ondernemen een worsteling zijn en drijf je misschien te veel van jezelf en je essentie af. Dat wil je niet. Heb je dan voldoende lef om keuzes te maken die passen bij jou en wie jij werkelijk bent. Durf je dan ook ‘nee’ te zeggen als een opdracht niet matcht met jouw ‘zijn’. Hoe blijf je dicht bij je authentieke zelf en je essentie en onderneem je succesvol vanuit je hart. Dat is waar deze workshop over gaat.

Voor wie
Voor (startende) (hoog)sensitieve ondernemers die meer van binnenuit willen ondernemen. Die hun hart willen volgen en écht willen doen wat hun leven betekenis geeft. Ben jij zo’n ondernemer? Dan bieden wij je graag een inspiratievolle dag waar je werkt aan jezelf – het fundament – én in het verlengde van jezelf, aan je bedrijf (jouw expressie). Maar onthoud, dat fundament dat ben jij! De mens achter de organisatie. Wil jij je hart volgen en écht doen wat jouw leven betekenis geeft? Als je antwoord volmondig JA is, doe dan mee. 

Welke thema’s komen aan bod?  
Hoe doe je dat, ondernemen vanuit je hart? Tijdens deze inspirerende dag werken we inside-out, dus van binnen (start met het hart) naar buiten (je onderneming) en nemen we je mee langs diverse thema’s zoals:

 • Het hart: Het hart is het symbool van zingeving en liefde. Wat betekent Zingeving concreet voor jou en hoe maak je wezenlijk contact met je hart? Hoe kom je uit je hoofd en maak je van je gevoel daadwerkelijk je kracht? Hoe maak je contact met je hart en de kwaliteiten van het hart, zoals liefde, kwetsbaarheid, wijsheid, vriendelijkheid en dankbaarheid?
 • Identiteit: Uit welke elementen bestaat identiteit en wat is de samenhang? Waarom is kennis van je identiteit belangrijk?
 • Waarden: Wat doet er echt toe voor jou? Hoe wil je leven en werken als je daar helemaal vrij voor kunt kiezen?
 • Gevoel: Wat voor gevoelens kun je tegenkomen? Waarom zijn ze belangrijk? Hoe ga je om met “lastige” gevoelens die jou belemmeren?
 • (Hoog)sensitiviteit: Hoe werkt het hoogsensitieve brein? Welke kwaliteiten heb je als HSP en hoe kun je deze het beste benutten?
 • Verbinding; Iedereen vraagt om verbinding tegenwoordig. Maar hoe maak je verbinding en waar merk je aan dat je wezenlijke verbinding hebt? Waarom is dat belangrijk? En waar verbind je je mee?
 • Ondernemerschap: Wat is de essentie van ondernemerschap? Hoe hou je overzicht? Wat is het verschil tussen vrouwelijk en mannelijk ondernemerschap? 

Ik zocht naar God in Tempels, Kerken en Moskeeën en vond hem uiteindelijk in mijn hart’ – Rumi (1207 -1273), Perzisch filosoof, soefi

Wat levert deze workshop je op?

We delen tijdens deze dag veel kennis en inzichten over ondernemerschap en hoe je vanuit verbinding met je hart succesvol kunt ondernemen. Je krijgt de essentie van ondernemerschap te zien, waardoor je makkelijker de focus op je prioriteiten houdt. Maar je gaat vooral zelf aan de slag! Samen met gelijkgestemden ga je doen, reflecteren en je hart ervaren. Aan het einde van de dag heb je een veel beter zicht op wat je echt wilt, van binnenuit. Misschien ga je het roer omgooien of je koers bijsturen. Je gaat in ieder geval vol nieuwe ideeën en energie naar huis, met een ruimer beeld van jouw identiteit, talenten, mogelijkheden en de koers die jou past. Bovenal weet en voel je veel beter wat jouw werk zinvol maakt en betekenis geeft, zodat je dit krachtig kunt uitdragen in de wereld en je de klanten aantrekt die passen bij jouw energie en visie. Je blijft meer bij jezelf, je voelt “dit klopt”. Fijn toch? 

Extra, naast alle waardevolle inzichten en oefeningen:

 • de hele dag koffie/thee/koekjes en twee keer een verantwoorde snack
 • heerlijke, gezonde, uitgebreide lunch
 • mindfulness wandeling in de prachtige bossen van Boswachterij Dorst
 • het nieuwe boek “Ondernemers Vlieger, overzicht op ondernemerschap” t.w.v. € 30,= van Owen de Vries
 • netwerken met gelijkgestemden 

Jouw investering

Jouw investering voor deze complete dag bedraagt € 320,00 (exclusief Btw). Voor vroegboekers, die zich vòòr 1 januari 2022 aanmelden geven we een korting weg van €25,00 

Waar en wanneer?

Op vrijdag 21 januari 2022 bij Beum, Wethouder van Dijklaan 19, in Dorst (Noord-Brabant). De workshop start om 9.30 uur en rond 17.00 uur ronden we af. Beum is een prachtige plek aan de rand van het bos. Hier kun je in alle rust afstand nemen en jezelf voeden met de inzichten die je nodig hebt om met plezier en vanuit verbinding met jezelf een succes te maken van jouw bedrijf. 

Reacties van deelnemers n.a.v. de vorige workshop:

> Wanneer komt er een vervolg?

> “Waardevol en verdiepend”

> “Fijn, zo’n dag voor en met jezelf. Dit gaat over mijn energie”

> “Leuke groep. Van anderen geleerd. Herkenning bij anderen.”

> “Nieuwe inzichten gekregen en bewustere keuzes gemaakt”

> “Ondernemers Vlieger geeft overzicht en structuur: So F*cking Simple”

> ” Bevestiging van de juiste koers”

> “De wandeling buiten was fijn. Mooi moment om naar binnen te keren”

> “Mooie omgeving. Goed verzorgd”

> “mooie combi van zacht en zakelijk”

Aanmelden

Wil je het nieuwe jaar 2021 goed beginnen? Voel je een ‘YES’ als je dit leest en wil jij aan de slag met het fundament van je bedrijf? De verbinding met je hart maken of hernieuwen? Meld je dan nu aan door een mail te sturen aan owendevries@ziggo.nl of sylvia@rooverscoaching.nl. Of neem contact op voor meer informatie. Er is ruimte voor slechts 10 deelnemers.

Wie zijn wij?

Sylvia Roovers

‘In het doolhof van je denken, kent alleen je hart de juiste weg’. Jarenlang deed ik wat ik dacht wat van mij verwacht werd. Ik leefde enkel in mijn hoofd. Ik liep vast en raakte mijn houvast en daarmee mijn eigen ‘ik’ kwijt.

Toen ik ontdekte dat ik veel kenmerken van een hoogsensitief persoon heb, ben ik me hierin gaan verdiepen en werd de waarde van mijn sensitiviteit mij steeds duidelijker. Ik leef nu veel meer van binnenuit en in het moment. Ik vertrouw op wie ik ben, op mijn persoonlijke kracht en wat er voor mij is weggelegd. 

Vandaar dat ik ernaar streef om hoogsensitieve professionals te begeleiden om het beste uit zichzelf te halen, te leren om afstand te nemen van belemmerende gedachten en gevoelens en flexibel mee te bewegen met de golven van het leven. Om op die manier een waardevol leven te leiden voor zichzelf en betekenisvolle mensen en doelen om zich heen. 

Ik ben psycholoog NIP en gespecialiseerd in de begeleiding van hoogsensitiviteit, stress en burnout en loopbaanvragen. Tijdens mijn ruim 12 jaar ervaring als Arbeids & Organisatiepsycholoog en HR Officer bij een groot recruitmentbureau heb ik mijn rugzak aan kennis en ervaringen flink kunnen vullen. Sinds 2012 heb ik mijn eigen praktijk Sylvia Roovers coaching en advies. Mijn begeleiding is altijd maatwerk. De basis in mijn begeleiding vormt evenwel de Binnen-Buitenwereld methode en ik werk bovendien erg graag met ACT (Acceptatie en Commitment Therapie). Jou terugbrengen bij je hart, je leren dat je los staat van jouw gedachten en gevoelens en je in verbinding brengen met je waarden is mijn ultieme streven!

Wil je meer weten van wie ik ben en wat ik jou te bieden heb, lees dan hier verder.

Owen de Vries

“De langste reis is die naar je hart.” Mijn reis was outside – in en ik weet nu waarom. Daarom vind ik het ook fijn om met Sylvia samen te werken. Bij haar staat het hart van de mens centraal.

Ik ben werkzaam als zelfstandig MKB-adviseur en was ruim 20 jaar werkzaam bij ABN AMRO als financieel specialist, business analist en productmanager. Ik heb veel ondernemers met hun ondernemingen geanalyseerd en geadviseerd; klein & groot, in goede en slechte tijden, uit allerlei branches. Naar aanleiding van de financiële crisis schreef ik mijn eerste boek Heartful Banking. 

Mijn nieuwste boek “Ondernemers Vlieger” toont het hele speelveld van ondernemerschap op een eenvoudige toegankelijke manier. Het geeft verschillende praktische tools hoe je jouw resultaten kunt halen op jouw manier. Ik laat je de knoppen zien waar je aan kunt draaien en help je bouwen aan een toekomstbestendige onderneming waar jij en je omgeving nog lang van kunnen genieten. Maar dat gaat niet vanzelf. Zeker niet in een snel veranderende wereld waarin meer gevraagd wordt van ondernemers die allemaal hun eigen blinde vlekken hebben. Belangrijk is dan om het overzicht te houden op je ondernemerschap. De tool, de Ondernemers Vlieger, biedt je dit overzicht. Van daaruit kun je sturen op je resultaten. 

Met het gebruiksvriendelijke model loop je langs de hoofdlijnen (inside – out) van de belangrijkste aspecten van ondernemerschap; van (hart van de) mens tot marketing, van financiën tot risicomanagement, van verandermanagement tot duurzaamheid.