Boeken

Dit boek gaat dus over de essentie van ondernemerschap. Die is overzichtelijk weergegeven in een model genaamd De Ondernemers Vlieger. Door de eenvoud kun je meteen bouwen aan het fundament van je onderneming en kun je beter sturen. De belangrijkste aspecten voor het ondernemen komen langs; van marketing tot finance, van mens tot duurzaamheid. Het modelheeft al aanbevelingen van ondernemers, docenten, hoogleraren en is al opgenomen in het boek “Business- managementmodellen” van Uitgeverij Noordhoff.

De Ondernemers Vlieger is niet meer dan een model, een hulpmiddel en is vergelijkbaar met Google maps; je krijgt een plattegrond zodat je kunt bepalen waar je staat en waar je naar toe wilt met je onderneming. Je kunt in- en uitzoomen op je bedrijf en de samenhang zien en verbeteren.

Aanbevelingen

Heartful Banking gaat over de relatie tussen de maatschappij en de bankenIk plaats een diversiteit aan behoeften van de maatschappij naast het aanbod aan financiële diensten van de banken.  De kloof tussen dit aanbod en vraag heeft geleid tot de diverse crises. 

Dat verschil is op veel manieren tot heftige en stevige uiting gekomen: In kranten en bladen, op tv en radio, social media, bij demonstraties, in onderzoeken, in wetten, regels en codes, rechtszaken, maar ook op kunstzinnigere manieren; film, documentaires, theater, cartoons, strips en muziek. Vele onderzoekscommissies en de huidige minister van financiën concluderen dat banken klantgericht moeten gaan werken. Dit is een stap in de goede richting maar dat zal het vertrouwen  niet wezenlijk vergroten.  Dat kan alleen als banken bereid zijn verder te kijken dan enkel de Klant Centraal, als zij het volledige speelveld gaan overzien en mens, maatschappij en moraal leidend maken in hun activiteiten.

Aanbevelingen